Cheesecake met een vleugje Oreo

Cheesecake met een vleugje Oreo

Cheesecake met een vleugje Oreo, ja dit wil je maken!

Cheesecake met een vleugje Oreo die een stuk meer verantwoord is dan de cheesecake die je bij de bakker koopt. Dat klinkt toch gewoon hartstikke goed?! Mijn vriend vraagt mij al enige tijd of ik een cheesecake voor hem wil maken. Dit deed ik eigenlijk nooit omdat ik dacht dat het te veel werk zou zijn en het de eerste paar keer zou mislukken. Maar niets is minder waar! Het begon nu ook bij mij te kriebelen om het te proberen dus ging ik aan de slag, maar ik wilde er wel een extra touch aangeven, dus kwam Oreo om de hoek kijken hihi. Dit taartje kan je zorgeloos nemen bij de koffie of lekker na het avondeten als toetje, echt een aanrader!

Cheesecake met een vleugje Oreo

Wat heb je nodig voor het maken van de cheesecake met een vleugje Oreo:

Bodem:
-8 dadels
-100 gram havervlokken
-4 oreo koekjes

Beslag:
-500 gram magere kwark
-100 gram roomkaas
-4 Oreo koekjes
-2 eetlepels honing
-1 scoop vanilla eiwitten

Garnering:
-5 Oreo koekjes
-1 handje frambozen

Bakspullen:
-Kokosolie
-Springvorm (van 17,5 cm doorsnee, dit is dus een kleinere maat!!)
-Blender

Bereiding:
Ontpit de dadels (indien nodig) en leg deze voor 5 minuten in een bakje met warm water. Smeer ondertussen de zijkanten van de springvorm goed in met kokosolie. Wanneer de dadels week zijn kan je de dadels samen met alle andere ingrediënten voor de bodem in de blender fijn blenden. Giet het daarna over in de springvorm en verspreid het over de hele bodem. Druk de bodem goed aan en zet de springvorm daarna even in de vriezer. Nu is het tijd om het beslag te maken! Laat de oven alvast voor verwarmen op 180 graden. Spoel de blender om en stop alle ingrediënten voor het beslag in de blender en meng het tot één geheel. Haal de springvorm uit vriezer en giet het mengsel over de bodem heen. Nu is de cheesecake klaar om de oven in te gaan. De cheesecake moet voor 45 minuten in de oven.

Zodra de cheesecake klaar is laat je het even afkoelen en kan je beginnen met de garnering. Breek de Oreo koekjes in stukjes en verspreid dit over de cheesecake, daarna kan je de frambozen over de cheesecake verspreiden. Nu moet de cheesecake nog 2 uur in de koelkast om goed op te stijven. Daarna kan het feestje beginnen. Geniet er van!

Cheesecake met een vleugje Oreo

 

Wil jij een ander soort taartje maken? Klik dan hier voor het recept van een heerlijk pompoen taartje!


Gecategoriseerd in :,

februari 13, 2018 6:01 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *