Chocolade muffins met marshmallows

chocolade muffins met marshmallows

Chocolade muffins met marshmallows, de perfecte treat voor het heerlijk avondje.

Deze chocolade muffins met marshmallows sluiten perfect aan bij pakjesavond! Misschien vier jij dit weekend al Sinterklaas en ben je er nog niet helemaal uit wat voor lekkers je daar bij wilt serveren. De pepernoten (of eigenlijk kruidnoten) zullen je waarschijnlijk al om de oren vliegen en daarom zijn deze muffins net even wat anders, maar wel super geschikt voor deze avond! Daarbij zijn ze nog eens easy peasy om te maken dus hup, snel de keuken in!

Wat heb je nodig voor 8 muffins:
-2 bananen
-2 eieren
-6 dadels
-2 eetlepels cacao
-1 eetlepel boekweitmeel
-50 gram havermout
-1 theelepel koekkruiden
-1 theelepel bakpoeder
Garnering
-4 grote marshmallows of 16 kleintjes
-4 blokjes pure chocolade
Materiaal
-8 siliconen muffin cups
-Blender of keukenmachine

chocolade muffins met marshmallows
Bereiding:
Ontpit de dadels en leg deze in een bakje met warm water zodat ze week kunnen worden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Stop alle ingrediënten in de blender behalve de chocolade en de marshmallows. Meng dit tot een glad geheel. Snijd de blokjes chocolade door de midden zodat je 8 stukjes hebt. Schep met een lepel de cups tot de helft vol met het mengsel. Stop daarna in alle cups één stukje chocolade en schep vervolgens de rest van het mengsel in de cups. Wanneer je alle cups hebt gevuld kunnen ze voor 45 minuten de oven in.

Pak nu het zakje marshmallows en knip ( ja met een schaar, lekker makkelijk 🙂 ) 4 marshmallows in 4 stukjes. Wanneer de muffins 43 minuten hebben gebakken maak je de muffins af door 2 stukjes marshmallow per muffin toe te voegen. Doe de oven weer dicht en wacht tot ze klaar zijn. Houd de marshmallows wel in de gaten, mochten ze heel snel smelten kan je de muffins er iets eerder uithalen.

 

chocolade muffins met maeshmallows


Gecategoriseerd in :,

december 1, 2017 8:41 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *