Een mini trip door het mooie Zuid-Limurg!

Ziod-Limburg

Een mini trip door het mooie Zuid-Limburg!

Zuid-Limburg heb ik echt een beetje onderschat. Wat is het daar mooi en wat krijg je daar een heerlijk vakantie gevoel! Een paar weken geleden ben ik er samen met mijn vriend even lekker tussenuit gegaan. We kozen voor Zuid-Limburg en hadden een hotel geboekt in Vaals. Vaals ligt ongeveer een uurtje rijden van Valkenburg vandaan en 30 minuten van Maastricht dus je kan hier een leuke mini trip van maken!

Een dagje Valkenburg

De eerste dag zijn wij, voordat wij gingen inchecken in het hotel, eerst naar Valkenburg gereden. We hebben hier genoten van een lunch en zijn daarna naar de Fluweelengrot en de Kasteelruïne geweest. (Check van te voren even via internet wat de tijden zijn dat er een tour wordt gehouden bij de grot.) Eenmaal daar aangekomen zijn wij eerst door het kasteel gelopen en daarna meegegaan met de tour door de Fluweelengrot. Ik zelf vind dit super interessant aangezien ik erg van geschiedenis archeologie houd.

De Fluweelengrot is ontstaan door mergelwinning. Als gevolg van het werk van de blokbrekers ontstond er langs de Daalhemerweg een uitgebreid labyrint van gangen, waar in de loop der eeuwen schilderingen en beelden zijn aangebracht. De vluchtgangen van de Fluweelengrot leiden naar De Kasteelruïne. De Kasteelruïne is sinds 1050 het baken van Valkenburg. Vele strijden werden er gestreden, maar in 1672 werd het opgeblazen in opdracht van Stadhouder Willem III. Gelukkig is hier een gedeelte van overgebleven. Echt de moeite om beide bezienswaardigheden te bezoeken!

Zuid-Limburg

Na het bezoek aan het kasteel en de grot zijn wij doorgereden naar Vaals om in te checken bij het Bilder Berg Hotel. Hier hebben wij ons even opgefrist en hebben daarna een heerlijk 3-gangen-diner genuttigd. Ik was erg te spreken over dit hotel! Naast dat wij heerlijk gedineerd hadden, was het ontbijt goed, hadden wij een fijne kamer en was personeel erg vriendelijk!

Een dagje Maastricht

De volgende dag hadden wij een dagje Maastricht op de planning staan. Hier zijn wij gaan lunchen bij Café Zondag. Café Zondag is erg berucht in Maastricht en moet je een keer geweest zijn wanneer je naar Maastricht gaat. Het café is klein en knus en heeft een mooie bar. Het is hier vrijwel altijd druk, maar het personeel doet zijn best je zo snel mogelijk te helpen. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch en zelfs voor tapas! De menukaart is enorm en zeer divers.

Ze hebben diverse sandwiches, panini’s, bagels etc. waar je uit kunt kiezen. Ook de keuze uit (speciaal) bier is erg ruim! Hierdoor duurde het even voordat wij er uit waren, maar mijn vriend ging voor een bagel met kaas en ei en ik voor een bagel met hazelnootpasta, banaan en agave siroop (zo lekker!). Qua drankje ging ik voor de homemade limonade (die ik zeker aanraad), en mijn vriend zat te genieten van een speciaal biertje. Heerlijke start van ons bezoekje aan Maastricht!

Zuid-Limburg

Halverwege de dag hebben wij een koffie pauze gehouden Coffee Lovers. Eén van de vestigingen bevindt zich in de Dominikanerkerk en is echt prachtig! De speciaal getrainde Coffeelovers-barista’s malen voor elke koffie een verse hoeveelheid bonen, afkomstig van huisleverancier Maison Blanche Dael: sinds 1878 een begrip in Maastricht. Naast dat je hier heerlijke koffie kunt drinken (en thee overigens ook) hebben zij ook heerlijke zoetigheden.

Zuid-Limburg

Met een breed assortiment aan verschillende soorten cheese cake was er ééntje die er voor mij met kop en schouders bovenuit stak. Namelijk de Oreo & cookie variant! Naast de cheese cake nam ik natuurlijk ook een kopje koffie. Ik ging voor de hazelnoot cappuccino (it was a hazelnoot kind of day i guess) en ook die kan ik iedereen aanraden! Erg fijne locatie om even tussen het shoppen door je koffiemomentje te pakken!

Dineren in Vaals

Voor het diner hoefde wij maar 5 minuten te rijden vanaf het hotel en deze plek moet je echt bezoeken als je naar Vaalsbroek gaat. Het uitzicht waar dit restaurant zit gevestigd is namelijk adembenemend! In Zuid-Limburg vergeet je gewoon echt even dat je in Nederland bent door het prachtige landschap. Het restaurant waar ik het over heb is Lodge 7.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de prijs/kwaliteit verhouding niet helemaal tot zijn recht vind komen wat betreft het eten. Het eten is goed begrijp mij niet verkeerd, maar het is niet speciaal en je betaald toch wel iets meer dan het gemiddelde voor een 3-gangen-diner. Dit heeft natuurlijk te maken met de locatie waar het restaurant zich bevindt en dat maakt de totaal ervaring wel weer meer dan goed.

Zuid-Limburg

Bijzondere bezienswaardigheden

De volgende dag was het alweer tijd om uit te checken, maar wij hadden alsnog een aantal dingen op de planning staan! Zo zijn wij naar het drielandenpunt gereden, want ook dit zit ontzettend dicht in de buurt dus konden we het niet aan ons voorbij laten gaan.

Na het Drielandenpunt zijn wij doorgereden naar de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland in Margraten en jeetje wat werd ik daar stil van.. Mega indrukwekkend. Hier liggen maar liefst 8.000 militairen begraven. Merendeels is gesneuveld tijdens de bevrijding van het Zuid-Oosten van Nederland in W.O. II. Duizenden witte kruizen op een uitgestrekt grasveld. Iets wat je een keer gezien moet hebben, maar wel heel erg droevig maakt..

Daarna was het tijd voor iets gezelligers en reden wij door richting Roermond voor de Outlet. Nou, wij zijn niet heel lang binnen geweest want het was enorm druk en wij werden hier na zo’n relaxed weekend erg geïrriteerd van haha. Al met al hebben wij genoten van al het moois dat je kunt vinden in Zuid-Limburg, soms vergeet je even hoe mooi ons eigen landje eigenlijk is.

 


Gecategoriseerd in :, ,

maart 28, 2018 5:20 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *