Pompstation Amsterdam, heerlijk eten en een heerlijke sfeer!

pompstation amsterdam

Pompstation Amsterdam, heerlijk eten en een heerlijke sfeer!

Pompstation Amsterdam klinkt misschien niet meteen als een restaurant waar je heerlijk kan eten, maar dat is het wel! Ik heb hier laatst heerlijk gegeten en genoten van de ambiance die Pompstation Amsterdam biedt.

De naam Pompstation Amsterdam is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen. Dit is namelijk (nog steeds) in gebruik als pompstation (gemaal) voor Waternet. Vroeger stonden de waterpompen in de ruimte waar nu het restaurant is. In de jaren tachtig zijn deze pompen verplaatst naar de kelder recht onder de vloer van het restaurant. Vooral bij regenachtig weer slaan de pompen aan om het water van de stad af te voeren. Dit merk je doordat er dan een lichte (en soms wat zwaardere) trilling door het gebouw heen gaat.

pompstation amsterdam

Pompstation Amsterdam is een echt vleesrestaurant die al meerdere prijzen in de wacht heeft weten te slepen voor o.a. beste steak Tartare, beste Amsterdamse steak test en beste Hamburger test! Deze gerechten zijn dan ook altijd te vinden op de kaart. Het motto van Pompstation Amsterdam is: Eet minder vlees, ga voor meer kwaliteit. Zij serveren dan ook alleen maar duurzaam en eerlijk vlees. Het is overigens niet zo dat zij echt alléén maar vlees serveren. Zij hebben naast de vlees gerechten een wisselende seizoenskaart met lokale vis, vegetarische en seizoensproducten.

Bij binnenkomst krijg je direct een warm gevoel. Op de een of andere manier maakt mijn hart altijd een sprongetje bij dit soort sferen in restaurants. We werden hartelijk ontvangen met een aperitief bestaande uit prosecco, huisgemaakte limoncello en mint. Ik was eigenlijk van plan om pas bij het hoofdgerecht een wijntje te nemen, maar dit kon ik niet afslaan (zwak hé?). Uiteindelijk ook erg blij dat ik dit niet had afgeslagen want wat was dat drankje lekker!

pompstation amsterdam

Tijd om het menu in te zien!

Toen wij de menukaart kregen vielen mijn ogen gelijk op de tournedos. Ik vind dit gewoon het lekkerste stuk vlees wat je kan eten dus mijn keuze voor het hoofdgerecht was vrij snel gemaakt. Nu nog mijn keuze voor het voorgerecht. Ik ging voor de roden bieten salade. En wat was die lekker! Heerlijk om de avond mee te beginnen en niet alleen lekker van smaak, maar het werd ook nog eens als een kunstwerkje geserveerd!

pompstation amsterdam

Na het voorgerecht was het tijd voor het hoofdgerecht en ook mijn tournedos was heer-lijk! Mijn vriend had gekozen voor oma’s biefstuk en die zat ook heerlijk te smullen. Samen met wat bijgerechten en een heerlijke wijn zaten wij te genieten en probeerde ik zo langzaam mogelijk te eten omdat ik niet wilde dat het op ging (herkenbaar?). Helaas komen aan alle goede dingen een einde dus ook aan dit lekkere hoofdgerecht, maar het feest was nog niet voorbij want het dessert stond nog op de planning!

pompstation amsterdam

Wat werden wij verwend!

Wij kregen er maar liefst drie geserveerd! Dus je kan je wel voorstellen dat ik behoorlijk “gevuld” de deur uit liep. We kregen, cheese cake, witte chocolade mousse en een chocolade taartje. Nou was dat nog niet eens alles want we kregen tussen hoofd en dessert door ook nog een heerlijke scroppino geserveerd! Tonnetje rond de deur uitgelopen, maar o zo genoten van het heerlijke eten, de vriendelijke bediening en de heerlijke sfeer die er hing!

pompstation amsterdam

Adres: Zeeburgerdijk 52, Amsterdam
Openingstijden: Di t/m Zo: 18:00 tot 22:30 uur | Zo: 17:00 tot 22:00 uur
Website: http://www.pompstation.nu/

Lees hier over andere hotspots in Amsterdam.


Gecategoriseerd in :, ,

december 29, 2017 4:25 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *