Wafels met warme appel en salted caramel ijs

Wafels met warme appel en salted caramel ijs

Wafels met warme appel en salted caramel ijs, een heerlijk begin van je dag!

Wafels met warme appel en salted caramel ijs. Met ijs dat ook nog eens een stuk minder calorieën telt! Ik heb hier namelijk Oppo ijs voor gebruikt. Het Oppo ijs heb je vast en zeker al voorbij zien komen op Instagram en zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik een groot fan! Dit ijs gecombineerd met de wafels is dan ook heer-lijk en perfect voor een luie zondag! De warme appel en pindakaas maakt het ontbijtje helemaal af.

Wafels met warme appel en salted caramel ijs

Wat heb je nodig voor de wafels met warme appel en salted caramel ijs voor 2 personen:

De wafels:
-1 banaan
-1 appel
-2 eieren
-30 gram havermout
-2 eetlepels havermeel
-1 theelepel koekkruiden

Garnering:
-4 bolletjes Oppo ijs
-4 aardbeien
-2 theelepels pindakaas
-1 appel
-2 theelepels kaneel

Bakspullen:
-Blender
-Wafelijzer
-Olijfolie of kokosolie

Wafels met warme appel en salted caramel ijs


De bereiding:
Zet het wafelijzer aan en vet het in met olie. Stop alle ingrediënten voor de wafels in de blender en blend het fijn. Giet daarna de helft van het mengsel in het wafelijzer en laat dit 5 minuten gaar worden. Ieder wafelijzer is natuurlijk anders dus check je wafel af en toe zodat het niet aanbrandt! Wanneer de wafel klaar is vet je het wafelijzer weer opnieuw in met olie voor de tweede ronde. Ondertussen snijd je de appel in kleine stukjes en bak je deze in een pannetje op middelmatig vuur. Voeg hier de kaneel aan toe. Na (ongeveer) 5 minuten is de 2e wafel en de warme appel klaar en kan je aan de slag met de opmaak.

Mijn wafelijzer heeft van die leuke hartjes als afdruk die ik dan los snijd van elkaar zodat ik het op elkaar kan stapelen. Heb je een ander wafelijzer? Dan kan je de wafels door de midden snijden of er één grote wafel van maken. Smaakt gewoon hetzelfde ;). Verdeel als eerst de warme appel over 2 bordjes. Leg op de warme appel 1 wafel en daar op een bolletje ijs. Daarna leg je er weer een wafel op. Hetzelfde doe je met de overige wafels. Je kan er vervolgens je eigen draai aan geven hoe je de wafels op het bordje wilt hebben. Maak het ontbijtje af met wat aardbeien en pindakaas en het smullen kan beginnen!

Wafels met warme appel en salted caramel ijs

Kijk hier voor nog meer ontbijt inspiratie!


Gecategoriseerd in :,

februari 19, 2018 8:09 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *